Η πιο κλασική Ελληνική Σαλάτα! Η αγαπημένη καλοκαιρινή σαλάτα όλων των Ελλήνων. Το μυστικό της συνταγής είναι τα αληθινά υλικά άριστης ποιότητας. Ελληνική φέτα, έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, ώριμες ζουμερές καλοκαιρινές υπαίθριες ντομάτες, Ελληνικές ελιές, καθαρά κηπευτικά, αληθινό θαλασσινό αλάτι και ρίγανη του βουνού.
Υλικά:
-2 ντομάτες μεγάλες κομμένες
-Μισό αγγούρι κομμένο στη μέση κάθετα και μετά οριζόντια
-Μία χούφτα ελιές (10-15)
-1 πιπεριά πράσινη κομμένη σε λεπτές λωρίδες
-Ένα κομμάτι φέτα (10Χ10Χ2 εκατοστά.) κομμένο σε 10 -12 κομμάτια
-1 κρεμμύδι μεγάλο κομμένο σε ροδέλες
-1 κομμάτι τυρί φέτα
-Λίγη ρίγανη
-Μερικά ψιλοκομμένα φυλλαράκια μαϊντανού και μερικά ολόκληρα
-4 κουταλιές ελαιόλαδο
-Αλάτι
-2 κουταλιές ξίδι (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
1. Βάζουμε σε μία βαθιά σαλατιέρα τα κομμάτια της ντομάτας, το κρεμμύδι την πιπεριά και το κομμένο αγγουράκι.
2. Ρίχνουμε το αλάτι και ανακατεύουμε καλά.
3. Ρίχνουμε τις ελιές, τη φέτα, το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε πολύ καλά.
4. Πασπαλίζουμε με τη ρίγανη και το ψιλοκομμένο μαϊντανό ρίχνουμε και το ξίδι αν θέλουμε και ανακατεύουμε λίγο.
5. Βάζουμε τα φυλλαράκια του μαϊντανού εδώ και κει από πάνω.
6. Προσθέτουμε τη φέτα κομμένη σε κύβους ή ολόκληρο κομμάτι και πασπαλίζουμε με λίγη ακόμα ρίγανη. Η σαλάτα μας είναι έτοιμη.
Πηγή: salata.gr