Γαλέος σκορδαλιά

    Μοιραστείτε το:

Για ένα νόστιμο και υγιεινό πιάτο μπορούμε  να δοκιμάσουμε την συνταγή:

Υλικά:

-6-8 φετες γαλεο κατεψυγμενο
-1/2 φλ ελαιολαδο για τηγανισμα
-αλευρι για το τηγανισμα

Για τη σκορδαλια

-1 κ.πατάτες βρασμένες
-6 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
-1/2 φλ ελαιόλαδο
-4 κ.σ. ξυδι
-2 κρόκους αβγών
-1 φλ. καρυδόψυχα τριμμενη
-1/2 κ.γ.αλάτι

Εκτέλεση:

-Ξεπαγώνουμε το ψάρι, το ξεπλένουμε και το αφήνουμε στο τρυπητο.
-Σε μεγαλο τηγανι αφηνουμε το λαδι να ζεσταθει καλα (οχι να καψει) αλευρώνουμε το ψαρι και το τηγανιζουμε σε μετρια φωτια.
-Για τη σκορδαλια παταμε τις πατατες με πηρούνι, τις βάζουμε στο μιξερ στη χαμηλη ταχυτητα και προσθετουμε ενα-ενα τα υλικα μας.
-Το λάδι το ρίχνουμε λίγο-λίγο όσο δουλεύουμε το μιγμα.
-Τη σερβιρουμε με το ψαρι και.. καλή μας όρεξη!

Λίγα μυστικά.
Αν κανετε τη σκορδαλια σε ξαρμυρισμενο ψαρι προσέξτε το αλάτι που θα βάλετε.

 

Πηγή:http://www.sintagespareas.gr/sintages/galeos-tiganitos-me-skordalia.html

Μοιραστείτε το:

Χρήσιμα και ενδιαφέροντα

Επισκέπτες του χειμώνα στον κήπο μας

Επισκέπτες του χειμώνα στον κήπο μας

Σκυλάκι, το αγαπημένο λουλούδι μικρών και μεγάλων

Σκυλάκι, το αγαπημένο λουλούδι μικρών και μεγάλων

Μυρμήγκια στο σπίτι; Πώς να απαλλαγείτε

Μυρμήγκια στο σπίτι; Πώς να απαλλαγείτε

Πως πρέπει να επιλέγουμε φυτά για συνθέσεις

Πως πρέπει να επιλέγουμε φυτά για συνθέσεις

Πως να ξεφορτωθείτε τα μυρμήγκια από το σπίτι, με οικολογικούς τρόπους

Πως να ξεφορτωθείτε τα μυρμήγκια από το σπίτι, με οικολογικούς τρόπους

Οι αλλεργίες της άνοιξης: τα κύρια αλλεργιογόνα

Οι αλλεργίες της άνοιξης: τα κύρια αλλεργιογόνα