Θαλασσινά
Γαλέος σκορδαλιά
Για ένα νόστιμο και υγιεινό πιάτο μπορούμε να δοκιμάσουμε την συνταγή:
Υλικά:
-6-8 φετες γαλεο κατεψυγμενο
-1/2 φλ ελαιολαδο για τηγανισμα
-αλευρι για το τηγανισμα
Για τη σκορδαλια
-1 κ.πατάτες βρασμένες
-6 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
-1/2 φλ ελαιόλαδο
-4 κ.σ. ξυδι
-2 κρόκους αβγών
-1 φλ. καρυδόψυχα τριμμενη
-1/2 κ.γ.αλάτι
Εκτέλεση:
-Ξεπαγώνουμε το ψάρι, το ξεπλένουμε και το αφήνουμε στο τρυπητο.
-Σε μεγαλο τηγανι αφηνουμε το λαδι να ζεσταθει καλα (οχι να καψει) αλευρώνουμε το ψαρι και το τηγανιζουμε σε μετρια φωτια.
-Για τη σκορδαλια παταμε τις πατατες με πηρούνι, τις βάζουμε στο μιξερ στη χαμηλη ταχυτητα και προσθετουμε ενα-ενα τα υλικα μας.
-Το λάδι το ρίχνουμε λίγο-λίγο όσο δουλεύουμε το μιγμα.
-Τη σερβιρουμε με το ψαρι και.. καλή μας όρεξη!
Λίγα μυστικά.
Αν κανετε τη σκορδαλια σε ξαρμυρισμενο ψαρι προσέξτε το αλάτι που θα βάλετε.
Πηγή:http://www.sintagespareas.gr/sintages/galeos-tiganitos-me-skordalia.html