vegan και νηστίσιμα
Κριθαράκι με χταπόδι - Ξεχωριστές νηστίσιμες συνταγές από μοναχούς
Kατάλληλη για τη Μεγάλη Εβδομάδα είναι η μοναστηριακή διατροφή, καθώς είναι κατά βάση νηστίσιμη. Οι συνταγές των μοναχών είναι λιτές και δεν απαιτούν πολύπλοκα υλικά. Η νηστεία τηρείται με αυστηρότητα στη ζωή των μοναστηριών όχι μόνο κατά τη Μεγάλη Σαρακοστή, αλλά κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή και καθ΄ όλες τις περιστάσεις που επιτάσσει το τυπικό της Εκκλησίας.
Σήμερα μας παρουσιάζουν τρεις συνταγές για το μενού της Μεγάλης Εβδομάδας
Κριθαράκι με χταπόδι
Υλικά:
- 1 κιλό χταπόδι
- ένα πακέτο κριθαράκι
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 3 ντομάτες τριμμένες
- 200 γρ. λάδι
- 1 φλιτζάνι του καφέ κρασί λευκό
Εκτέλεση:
Βράζουμε το χταπόδι σε κατσαρόλα με ένα φλιτζάνι κρασί λευκό. Δεν προσθέτουμε νερό γιατί θα βγάλει το χταπόδι. Οταν μαλακώσει, το καθαρίζουμε από τις βεντούζες και το κόβουμε σε κομμάτια 2 εκατοστών. Σε τηγάνι βάζουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι. Μόλις ροδίσει ρίχνουμε την ντομάτα και τα κομμάτια χταπόδι. Προσθέτουμε 1 κιλό νερό και τα αφήνουμε να βράσουν για 5 λεπτά. Επειτα τα αδειάζουμε σε ένα πήλινο και ρίχνουμε το κριθαράκι και μια κουταλιά χταποδόζουμο. Ψήνουμε για 15 λεπτά στους 180 βαθμούς. Μόλις τραβήξει τα υγρά του, είναι έτοιμο.
Δείτε επίσης:
Γίγαντες στον φούρνο
Γεμιστές πιπεριές
Πηγή: www.womenonly.gr