Σαλάτες
Πολύχρωμη σαλάτα με κόκκινο λάχανο, ρόκα, βερίκοκα και φουντούκια
Σας προτείνουμε μια απλή αλλά εντυπωσιακή σαλάτα
Υλικά (6-8 άτομα)
1 μικρό κόκκινο λάχανο κομμένο σε λωρίδες και πλυμμένο
4 κουταλιές της σούπας λεμόνι
Μια τσιμπιά χοντρό αλάτι
1 ματσάκι ρόκα
6-8 βερίκοκα ξερά κομμένα σε κομματάκια
1/2 φλιτζάνι φουντούκια ή καρύδια καβουρδισμένα
Για την βινεγκρέτ
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας ξύδι μπαλσάμικο
Αλάτι - Πιπέρι
Ξύσματα παρμεζάνας
Διαδικασία
Απο την προηγούμενη μέρα ή αρκετές ώρες πριν σερβίρουμε την σαλάτα βαζουμε το λάχανο σε γαβάθα, ραντίζουμε με το λεμόνι και πασπαλίζουμε το αλάτι. Ανακατεύουμε, σκεπάζουμε και αφήνουμε στο ψυγείο να μαριναριστεί.
Μετά το πέρας του χρόνου, στραγγίζουμε το λάχανο και κρατάμε τα ζουμάκια με το τέλειο χρώμα στην άκρη. Ανακατευουμε την ρόκα με το λάχανο και προσθέτουμε τα βερίκοκα και τα φουντουκια.
Χτυπάμε σε ενα φλιτζανάκι το λάδι με το ξύδι, 2-3 κουταλιές απο την μαρινάδα του λάχανου, αλάτι πιπέρι και περιχύνουμε την σαλάτα. Διακοσμούμε με τις φλούδες παρμεζάνας και σερβίρουμε.
Πηγή: eri-captaincook.blogspot.com