Γεμιστές ντομάτες

    Μοιραστείτε το:

Υλικά:

  • 10 ντομάτες
  • 300 γραμμάρια ρύζι καρολίνα
  • 1 σκελίδα σκόρδο μεγάλη
  • 100 γραμμάρια παρμεζάνα ή πεκορίνο
  • μπόλικος βασιλικός
  • αλατοπίπερο
  • ελαιόλαδο


Εκτέλεση:
Σκάβω τις ντομάτες και κρατάω την ψίχα, πετώντας όμως το σκληρό μέρος στο κέντρο. Περνάω την ψίχα από το μπλέντερ.
Σε ένα τηγάνι σωτάρω το σκόρδο. Προσθέτω το χυμό από τις ντομάτες και αφήνω χωρίς καπάκι σε δυνατή φωτιά για 20' περίπου να γίνει πηχτή σάλτσα. Προσθέτω το βασιλικό και αλατοπίπερο.
Στο μεταξύ έχω βράσει το ρύζι για 10' και το έχω σουρώσει.
Ανακατεύω το ρύζι με τη σάλτσα και προσθέτω το τριμμένο τυρί. Γεμίζω τις ντομάτες και τις τοποθετώ σε ταψί. Ρίχνω από πάνω λίγο λάδι και λίγο νερό στο ταψί (περίπου 2 δάχτυλα νερό στο μπρίκι).
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 200 βαθμούς για μια ώρα και κάτι.

Λίγα μυστικά ακόμα:
Τα καπάκια μπορείτε να τα ψήσετε ταυτόχρονα με τις ντομάτες σε ρηχό ταψί με λαδόκολλα.

Πηγή: giallozafferano.it

Μοιραστείτε το:

Χρήσιμα και ενδιαφέροντα

Επισκέπτες του χειμώνα στον κήπο μας

Επισκέπτες του χειμώνα στον κήπο μας

Σκυλάκι, το αγαπημένο λουλούδι μικρών και μεγάλων

Σκυλάκι, το αγαπημένο λουλούδι μικρών και μεγάλων

Μυρμήγκια στο σπίτι; Πώς να απαλλαγείτε

Μυρμήγκια στο σπίτι; Πώς να απαλλαγείτε

Πως πρέπει να επιλέγουμε φυτά για συνθέσεις

Πως πρέπει να επιλέγουμε φυτά για συνθέσεις

Πως να ξεφορτωθείτε τα μυρμήγκια από το σπίτι, με οικολογικούς τρόπους

Πως να ξεφορτωθείτε τα μυρμήγκια από το σπίτι, με οικολογικούς τρόπους

Οι αλλεργίες της άνοιξης: τα κύρια αλλεργιογόνα

Οι αλλεργίες της άνοιξης: τα κύρια αλλεργιογόνα