Τηγανιτό παγωτό!

Οι λάτρεις του παγωτού τρελαίνονται και μόνο στο άκουσμά του. Και με το δίκιο τους! Εξάλλου μια αγαπημένη συνήθεια που έχουμε από παιδιά είναι η κατανάλωση παγωτού. Τόσες γεύσεις, τόσοι τρόποι να το γευτείς, όπως και τόσοι λόγοι και αφορμές. Κάθε φορά μπορεί να υπάρξει ευκαιρία να απολαύσουμε μια μπάλα παγωτό.
Τι γίνεται, όμως, όταν το παγωτό είναι τηγανιτό;
Όσοι το έχετε δοκιμάσει, σίγουρα αυτήν τη στιγμή το έχετε λιγουρευτεί και ανυπομονείτε να το φτιάξετε για να το γευτείτε και πάλι. Αν, από την άλλη, ακούτε πρώτη φορά για την κινέζικη αυτή συνταγή ετοιμαστείτε να μυηθείτε και να γνωρίσετε τα μυστικά που κρύβει ο κόσμος του παγωτού. Γιατί ναι, υπάρχει τρόπος το παγωτό που όλοι ξέρουμε και λατρεύουμε να γίνει ακόμα πιο νόστιμο.
Ανοίξτε ντουλάπια και ψυγείο και αναζητήστε τα παρακάτω υλικά:
Παγωτό φυσικά! Μια οικογενειακή συσκευασία με την αγαπημένη σας γεύση. Μπορείτε εύκολα να φτιάξετε το δικό σας σπιτικό παγωτό με ό,τι γεύση σας αρέσει. Δείτε εδώ συνταγές
2 αυγά
150 γρ. αλεύρι
1 βανίλια
180 γρ. τριμμένη φρυγανιά
Σιρόπι σοκολάτα για γαρνιτούρα
Λάδι για το τηγάνισμα
Μπαίνουμε γεμάτοι διάθεση στην κουζίνα για να δημιουργήσουμε!
Αρχικά βγάζουμε το παγωτό από τη συσκευασία και το κάνουμε πολλές μπάλες. Μόλις τις ετοιμάσουμε τις βάζουμε στην κατάψυξη πάλι για 1 ώρα. Όσο πιο παγωμένο είναι το παγωτό τόσο καλύτερα.
Στα υπόλοιπα υλικά μας τώρα. Ανακατεύουμε καλά τα αυγά με τη βανίλια μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.
Παίρνουμε τις παγωμένες μπάλες παγωτού και τις περνάμε πρώτα από το αλεύρι, στη συνέχεια από το μείγμα αυγού και βανίλιας και τέλος από την τριμμένη φρυγανιά, δημιουργώντας έτσι μια υπέροχη κρούστα γύρω από κάθε μπάλα.
Αποθηκεύουμε τις μπάλες με την κρούστα για 1 ώρα ακόμα στην κατάψυξη.
Μόλις περάσουν τα απαραίτητα λεπτά, ετοιμαζόμαστε για το τηγάνισμα. Για ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα, κάθε μπάλα πρέπει να σκεπαστεί πλήρως από λάδι όταν τηγανίζεται. Γι’ αυτό αν διαθέτετε φριτέζα προτιμήστε να την χρησιμοποιήσετε.
Εναλλακτικά χρησιμοποιήστε ένα βαθύ τηγάνι. Μόλις το λάδι έχει κάψει, βουτήξτε την μπάλα παγωτού, για λίγα λεπτά μόνο, μέχρι η κρούστα να ροδίσει και να γίνει τραγανή.
Σερβίρετε αμέσως το παγωτό και για την μεγαλύτερη απόλαυσή σας γαρνίρετε το με σιρόπι σοκολάτας.
Το διαβάσαμε στο casasideas.gr
Δημοφιλέστερα Άρθρα
- Τα πιό όμορφα λουλούδια του καλοκαιριού!
- Πως να φτιάξετε τα δικά σας αποξηραμένα φρούτα
- Γαρύφαλλο, το "άνθος του Διός", καλλιέργεια και ιδιότητες
- Πώς καλλιεργούμε το καρπούζι;
- Σπαθόλαδο: πώς το φτιάχνουμε
- Tροφές κατά του πονοκεφάλου
- Η ιδέα του βραχόκηπου
- Φυτέψτε Λουσίντουμ Βιβούρνο για όμορφη μπορντούρα
- Πως φτιάχνουμε λιαστές ντομάτες
- Λαχανόκηπος σε γλάστρες
Αυτό το γνωρίζατε;
-
Το μεσογειακό φυτό που στολίζει το πρωτοχρονιάτικο τραπέζι μας
Ξέρετε το μεσογειακό φυτό που στολίζει όμορφα το πρωτοχρονιάτικο τραπέζι μας;Είναι τα κλαδιά σχίνου με τα κρεμοκλαδή πράσινα...
-
Το Όχι της Ευρωβουλής στις απαγορεύσεις των γενετικά τροποποιημένων οργανισμών
Την πρόταση κανονισμού που θα επέτρεπε σε κάθε κράτος μέλος της Ε.Ε. να περιορίζει ή να απαγορεύει την...
-
Τροφές κατά των ιώσεων
Μία νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό «British Medical Journal» κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ίσως δεν είναι...
-
Η βιοποικιλότητα της Ευρώπης είναι σε κίνδυνο
Το 15% περίπου των πτηνών στην Ευρωπαϊκή Ένωση καθώς και το 7,5% όλων των θαλάσσιων ειδών ψαριών που...
Φυτά
Πως θα ξεχωρίσουμε το καλό λάδι
Πολλοί από εσάς έχετε βρεθεί στη δυσάρεστη κατάσταση να αγοράσετε λάδι πληρώνοντάς το για φρέσκο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο αλλά τελικά διαπιστώσατε ότι...
διαβάστε αναλυτικά »
Χειμωνιάτικος κήπος
Χριστουγεννιάτικος στολισμός του κήπου μας
Ο χριστουγεννιάτικος στολισμός στον κήπο είναι μια όμορφη παρέμβαση, καθώς δίνει χρώμα στο τοπίο σε μια εποχή του χρόνου, όπου δεν υπάρχουν...
διαβάστε αναλυτικά »
Αυτό το γνωρίζατε;
Συμβουλές για το μάζεμα της ελιάς
Ας δούμε μερικές χρήσιμες συμβουλές, για το μάζεμα της ελιάς Πότε να μαζεύουμε τις ελιές.Για την καλή ποιότητα του λαδιού έχει μεγάλη σημασία...
διαβάστε αναλυτικά »
Ανθεκτικότητα φυτών
Βροχή στον κήπο και νέα φυτά
Όλοι ξέρουμε πως η βροχή μόνο ευεργετική μπορεί να είναι στα χειμωνιάτικα ζαρζαβάτια.Τί επιπτώσεις όμως μπορεί να έχει η πολλή και δυνατή...
διαβάστε αναλυτικά »
Σχεδιασμός λουλουδόκηπου
Για την καλή ανθοφορία των φυτών μας
Μπορούμε να πετύχουμε μία σημαντική βελτίωση στην ανθοφορία των φυτών μας εάν ακολουθήσουμε κάποιες συγκεκριμένες πρακτικές.Θέση του φυτού.Τα φυτά θέλουν στη συντριπτική...
διαβάστε αναλυτικά »
Αυτό το γνωρίζατε;
Φυτά και Feng Shui
Σύμφωνα με το Feng Shui, τα πανέμορφα λουλούδια, τα ζωηρά κλαδιά, η πληθώρα των φύλλων και...η μαγεία των φυσικών χρωμάτων επιδρούν έντονα...
διαβάστε αναλυτικά »
Χώροι κηπουρικής
Είδη βραχόκηπων
Οι βραχόκηποι μπορούν να χωριστούν σε διάφορες κατηγορίες, ανάλογα με τα φυτά, τα υλικά ή την τεχνοτροπία με την οποία είναι φτιαγμένοι.Μεσογειακός...
διαβάστε αναλυτικά »
Φυτά
Μύρισε… φυσική καθαριότητα !!!
Εύκολα και οικολογικά, διώξτε τις δυσάρεστες μυρωδιές από τον χώρο σας! Ας δούμε τί μπορούμε να κάνουμε.-Σε νερό που βράζει ρίχνω ένα...
διαβάστε αναλυτικά »