Σαλάτες
Μαϊντανοσαλάτα Σύρου
Συνταγή απο το 8 o φεστιβάλ κυκλαδικής γαστρονομίας «Νικόλαος Τσελεμεντές».
Υλικά:
2 φλ.τσ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 κρεμμύδι μέτριο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
2 κ.γ .κάππαρη στραγγισμένη και κομμένη
2 φλ.τσ.χοντροκομμένο ξερό μπαγιάτικο ψωμί
1 φλ.τσ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
Χυμό από 1 λεμόνι
2-3 κ .σ ξίδι από κόκκινο κρασί
Αλάτι και πιπέρι όσο θέλουμε
Εκτέλεση:
Σε ένα πολυμηχάνημα ή στο γουδί με ένα γουδοχέρι αλέθουμε το μαϊντανό, το κρεμμύδι το σκόρδο και την κάππαρη μέχρι να γίνουν αλοιφή. Προσθέτουμε το ψωμί και ανακατεύουμε ή χτυπάμε στο πολυμηχάνημα για να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Ρίχνουμε αργά αργά το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού και το ξύδι εναλλάξ, χτυπώντας καλά ή κοπανόντας παράλληλα από κάθε προσθήκη. Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα να αποκτήσει την υφή απαλής αλοιφής .
Το διαβάσαμε στο saltandsugar.gr