Πατάτες γεμιστές

Ως συνοδευτικό μπορεί να συνοδεύσει σχεδόν οποιοδήποτε κύριο πιάτο, ενώ μπορεί κάλλιστα μαζί με μια πράσινη ανάμεικτη σαλάτα να αποτελέσει ένα πλήρες ελαφρύ γεύμα.
Υλικά
2 μεγάλες πατάτες
1 πράσσο ψιλοκομμένο
1 κουταλιά της σούπας κρέμα γάλακτος
60γρ. φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα
30γρ. τυρί cheddar τριμμένο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Παρασκευή
Για 2 άτομα: Προθερμάντε το φούρνο στους 180ο C.Πλύντε εξωτερικά τις πατάτες και σκουπίστε τις πολύ καλά. Δεν θα πρέπει να έχουν καθόλου υγρασία. Με τη μύτη ενός κοφτερού μαχαιριού τρυπήστε τις πατάτες αρκετές φορές στη μια πλευρά. Τοποθετήστε τις με την πλευρά που τις τρυπήσατε από πάνω σε ένα ταψί στο οποίο έχετε στρώσει χαρτί ψησίματος. Αφού τις ψήσετε από τη μεριά πλευρά για 30 λεπτά, βγάλτε τις από το φούρνο, γυρίστε τις από την άλλη, τρυπήστε τις με το μαχαίρι και ψήστε τις για άλλα 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Για να διαπιστώσετε αν οι πατάτες είναι έτοιμες τρυηπήστε τις με ένα αιχμηρό αντίκειμενο, αν εισέρχεται με ευκολία είναι έτοιμες.Αφήστε τις για λίγο να κρυώσουν και ανοίξτε τις από πάνω με ένα μαχαίρι, όπως ανοίγουμε τα γεμιστά. Αφαιρέστε προσεκτικά την ψύχα.Σε ένα μπωλ βάλτε την ψύχα από τις πατάτες, το cheddar, τη μισή παρμεζάνα, την κρέμα γάλακτος, αλάτι και πιπέρι. Με τη βοήθεια ενός πηρουνιού ή με το ειδικό εργαλείο για πουρέ, πολτοποιήστε πολύ καλά όλα τα υλικά μαζί. Ξαναγεμίστε τις πατάτες με τον πουρέ που φτιάξατε.Ξαναπροθερμάνετε το φούρνο στους 190ο C.Αφού πλύνετε και ψιλοκόψετε το πράσσο, στραγγίξτε το και στεγνώστε το πολύ καλά. Ξαναβάλτε τις πατάτες σε ταψί με απορροφητικό χαρτί και ρίξτε από πάνω τους το ψιλοκομμένο πράσσο και την υπόλοιπη παρμεζάνα. Πιέστε ελαφρά από πάνω να κολλήσουν στον πουρέ.Βάλτε τις πατάτες στο φούρνο και ψήστε τις στο επάνω ράφι του φούρνο για 25- 30 λεπτά, έως ότου το πράσσο πάρει ένα ωραίο χρυσό- καφέ χρώμα και το τυρί αρχίζει να βγάζει φουσκάλες.Σερβίρετέ τις ζεστές.
Tip: - Το καλό με αυτή τη συνταγή είναι ότι μπορείτε να την ετοιμάσετε από την προηγούμενη. Εκτελέστε τη συνταγή μέχρι και το σημείο που γεμίζετε τις πατάτες. Αφού τις γεμίσετε, αφήστε τις να κρυώσουν και καλύψετε τις με μεμβράνη. Στη συνέχεια βάλτε τις στο ψυγείο. Μισή ώρα προτού τις σερβίρετε, τις βγάζετε και συνεχίζετε κανονικά τα επόμενα στάδια!
Το διαβάσαμε στο yumm.gr
Δημοφιλέστερα Άρθρα
- Τα πιό όμορφα λουλούδια του καλοκαιριού!
- Πως να φτιάξετε τα δικά σας αποξηραμένα φρούτα
- Γαρύφαλλο, το "άνθος του Διός", καλλιέργεια και ιδιότητες
- Πώς καλλιεργούμε το καρπούζι;
- Σπαθόλαδο: πώς το φτιάχνουμε
- Tροφές κατά του πονοκεφάλου
- Η ιδέα του βραχόκηπου
- Φυτέψτε Λουσίντουμ Βιβούρνο για όμορφη μπορντούρα
- Πως φτιάχνουμε λιαστές ντομάτες
- Λαχανόκηπος σε γλάστρες
Αυτό το γνωρίζατε;
-
Αντιμέτωπη η Ελλάδα με νέα καταδίκη για την Caretta caretta
Είκοσι χρόνια μετά την πρώτη παραπομπή της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για τη μη θέσπιση καθεστώτος προστασίας της...
-
Πηγές πληροφόρησης για το ΕΣΠΑ 2014-20
Σε συγκεκριμένες επίσημες πηγές πληροφόρησης πρέπει να απευθύνονται όσοι θέλουν να ενταχθούν στις τέσσερις δράσεις του ΕΣΠΑ 2014-2020,...
-
Το ποιό όμορφο άλογο του κόσμου
Ο Frederick είναι ένας από τους πιο φημισμένους επιβήτορες Freisian στον κόσμο. Πρόκειται για ένα είδος που εξαφανίζεται...
-
Στην Ολλανδία τα τσίρκο δεν θα έχουν πια άγρια ζώα
Δεν θα υπάρχουν πια άγρια ζώα στα τσίρκο της Ολλανδίας με απόφαση η οποία θα ισχύσει και θα...
Σχεδιασμός λουλουδόκηπου
Για την καλή ανθοφορία των φυτών μας
Μπορούμε να πετύχουμε μία σημαντική βελτίωση στην ανθοφορία των φυτών μας εάν ακολουθήσουμε κάποιες συγκεκριμένες πρακτικές.Θέση του φυτού.Τα φυτά θέλουν στη συντριπτική...
διαβάστε αναλυτικά »
Αυτό το γνωρίζατε;
Φυτά και Feng Shui
Σύμφωνα με το Feng Shui, τα πανέμορφα λουλούδια, τα ζωηρά κλαδιά, η πληθώρα των φύλλων και...η μαγεία των φυσικών χρωμάτων επιδρούν έντονα...
διαβάστε αναλυτικά »
Χώροι κηπουρικής
Είδη βραχόκηπων
Οι βραχόκηποι μπορούν να χωριστούν σε διάφορες κατηγορίες, ανάλογα με τα φυτά, τα υλικά ή την τεχνοτροπία με την οποία είναι φτιαγμένοι.Μεσογειακός...
διαβάστε αναλυτικά »
Φυτά
Μύρισε… φυσική καθαριότητα !!!
Εύκολα και οικολογικά, διώξτε τις δυσάρεστες μυρωδιές από τον χώρο σας! Ας δούμε τί μπορούμε να κάνουμε.-Σε νερό που βράζει ρίχνω ένα...
διαβάστε αναλυτικά »
Κόψιμο και κλάδεμα
Κλάδεμα: τί πρέπει να γνωρίζουμε
Μπορείτε να αποκτήσετε τις βασικές γνώσεις για το κλάδεμα και δείτε τα φυτά σας να ανανεώνονται, να αναπτύσσονται καλύτερα και να αποκτούν...
διαβάστε αναλυτικά »
Βιολογική φροντίδα κήπου
Πρώτες βοήθειες στα φυτά μας, μετά τις διακοπές!
Ήρθε το τέλος των διακοπών και η επιστροφή στο σπίτι; Εάν τα φυτά σας δείχνουν διψασμένα και ταλαιπωρημένα, δώστε τους τις πρώτες...
διαβάστε αναλυτικά »
Φθινοπωρινός κήπος
Επιστροφή στον κήπο μας
Στις αρχές του Σεπτέμβρη, τα περισσότερα παιδιά επιστρέφουν στο σχολείο και οι περισσότεροι ενήλικες επιστρέφουν στη δουλειά - η "κανονική" ζωή επιστρέφει....
διαβάστε αναλυτικά »
Συμβουλές κηπουρικής σε γλάστρες
Φεύγω διακοπές : τι να κάνω με τα φυτά μου;
Καιρός για διακοπές και το πότισμα του φυτών, κατά τη διάρκεια της απουσίας από το σπίτι λόγω διακοπών, αποτελεί μεγάλη σκοτούρα για...
διαβάστε αναλυτικά »