Μια νόστιμη και παραδοσιακή συνταγή για τα αμυγδαλωτά Αράχοβας απλά ζαχαρωτά που είναι μια από τις πιο ιδιαίτερες συνταγές με αμυγδαλωτά που σου έχουμε παρουσιάσει καθώς είναι σαν μπαστουνάκια. Κατά τα άλλα πρόκειται για μια πολύ απλή πρόταση καθώς περιέχουν λίγα και κλασικά υλικά τα οποία τα ενώνουμε σαν ζύμη, τα ετοιμάζουμε και στο τέλος τα πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.
Υλικά
125 γραμ. αμύγδαλα κοπανισμένα
250 γραμ. ζάχαρη
4 αυγά
125 γραμ. βούτυρο λιωμένο
1 ποτηράκι κονιάκ
50 γραμ. αλεύρι
λάδι
150 γραμ. ζάχαρη άχνη ανακατεμένη με ένα κουταλάκι κανέλα
Διαδικασία
Ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το αμύγδαλο.
Προσθέτουμε τα αυγά ολόκληρα, το κονιάκ, το βούτυρο κια τα δουλεύουμε καλά.
Ρίχνουμε λίγο-λίγο το αλεύρι για να πήξει η ζύμη.
Ζυμώνουμε μέχρι να γίνει η ζύμη λεία και την πλάθουμε μικρά μπαστουνάκια, όσο ένα δάχτυλο.
Τα τηγανίζουμε σε ζεστό λάδι.
Όταν ροδοψηθούν τα ακουμπάμε σε αλουμινόχαρτο και τα τυλίγουμε, καθώς είναι ζεστά, στη ζάχαρη με την κανέλα.
Το διαβάσαμε στο nostimada.gr