Τρώγεται ζεστή ή κρύα, σαν πρωινό, κολατσιό ή επιδόρπιο.
Υλικά
4-6 φύλλα κρούστας
120 γρ. βούτυρο
2 λίτρα φρέσκο γάλα χλιαρό
1 πρέζα αλάτι
10 αβγά μεγάλα
250 γρ. ζάχαρη
ξύσμα από 1 πορτοκάλι ή 1 λεμόνι
80 γρ. ζάχαρη άχνη
1 κ.γ. κανέλα σε σκόνη
Εκτέλεση
Αλείφουμε με βούτυρο ένα μέτριο ταψί και απλώνουμε τα φύλλα κρούστας, αλείφοντάς τα ένα-ένα με το λιωμένο βούτυρο. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180-200°C και φουρνίζουμε το ταψί με τα φύλλα μέχρι να πάρουν χρώμα. Στη συνέχεια, χαμηλώνουμε τοv φούρνο στους 160-170°C. Παράλληλα, χτυπάμε στο μίξερ τα αβγά με τη ζάχαρη, το αλάτι και το ξύσμα έως ότου αφρατέψουν. Ρίχνουμε σιγά-σιγά το γάλα στο μείγμα και χτυπάμε ελαφρά έως ότου ομογενοποιηθεί. Ρίχνουμε το μίγμα στο ταψί με τα φύλλα και ψήνουμε στους 160-170°C για 45-55 λεπτά. Προσοχή, δεν πρέπει να παραψηθεί διότι θα στεγνώσει. Τρυπάμε το γλυκό με ένα πιρούνι και τσεκάρουμε εάν μένουν πάνω του στίγματα από την κρέμα, η οποία θα πρέπει να έχει πάχος περίπου 4 εκατοστά. Τέλος, όταν η κρέμα στερεοποιηθεί, την αφήνουμε να κρυώσει και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα. Σερβίρουμε κόβοντας την πίτα σε τετράγωνα κομμάτια.
Το διαβάσαμε στο toarkoudi.gr