Νόστιμα και εύκολα Χριστουγεννιάτικα κουλούρια. Για να μυρίσει το σπίτι γιορτές!
Χρησιμοποιώντας τις γλυκαντικές ουσίες με σύνεση, και όσο το δυνατό περισσότερα φυσικά συστατικά, μπορείτε ακολουθώντας αυτήν την νόστιμη συνταγή, να ετοιμάσετε χριστουγεννιάτικα κουλουράκια και να τα απολαύσετε με την οικογένεια και τους φίλους σας.
Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος 10-12 λεπτά
Συνολικός χρόνος: 30-32 λεπτά
Υλικά
200γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
100γρ βούτυρο
100γρ καστανή ζάχαρη
½ κουταλάκι του γλυκού κανέλα
½ κουταλάκι τζίντζερ
1 χτυπημένο αυγό
Προετοιμασία
1. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Τοποθετήστε το αλεύρι και το βούτυρο στο πολυμίξερ και ανακατέψτε προσθέτοντας στη συνέχεια τη ζάχαρη, την κανέλα και το τζίντζερ.
2. Βάλτε το μείγμα σε ένα μπολ και προσθέστε το χτυπημένο αυγό ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να γίνει μια σταθερή ζύμη. Στη συνέχεια πάρτε μικρές ποσότητες ζύμης και σχηματίστε κουλουράκια σε διάφορα σχήματα δικής σας έμπνευσης, πάχους 4-5 χιλιοστών.
3. Ψήστε τα κουλουράκια για 10-12 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Όταν κρυώσουν μπορείτε να τα πασπαλίσετε με άχνη ζάχαρη ή κακάο ή κανέλα.
4. Μπορείτε να περάσετε κλωστή στα χριστουγεννιάτικα κουλούρια και να τα κρεμάστε στο δέντρο σας.
Θρεπτική αξία ανά χριστουγεννιάτικο κουλούρι: 82 Κcal, 4γρ λιπαρά, 2,4γρ κορεσμένα λιπαρά, 0,2γρ νάτριο και 4,7γρ υδατάνθρακες.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!
Κάλλια Γιαννιτσοπούλου
Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, MSc, MBA, SRD
Το διαβάσαμε στο noikokyra.gr