Νόστιμες και εύκολες πατάτες ογκρατέν
Υλικά
2 κουταλιές γάλα
100 γρ. τριμμένο Έμμενταλ
360 γρ. κρέμα γάλακτος
Μία πρέζα μοσχοκάρυδο
40 γρ. Βιτάμ Κλασικό
1 κιλό μικρές πατάτες
1 καθαρισμένη σκελίδα σκόρδο
40 γρ. Βιτάμ Culinesse
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Πώς να το φτιάξετε
Καθάρισε τις πατάτες, κόψ’ τες σε λεπτές, πραγματικά λεπτές φέτες και ανακάτεψέ τες με αλάτι, πιπέρι και το μοσχοκάρυδο.
Κόψε τη σκελίδα σκόρδο στη μέση και τρίψε με αυτή τα τοιχώματα και τον πάτο ενός ταψιού ή ενός πυρέξ. Επίσης, άλειψέ το με Βιτάμ Culinesse.
Τώρα βάλε στο σκεύος τις πατάτες σε στρώσεις, πασπαλίζοντας λίγο τυρί ανάμεσα σε κάθε στρώση.
Όσο τυρί μείνει, βάλ’ το σε ένα μπολ, χτύπα το καλά με την κρέμα γάλακτος και το γάλα, και ρίξ’ το πάνω από τις πατάτες.
Πασπάλισε τις πατάτες με το Bιτάμ κομμένο σε κύβoυς και κάν’ τες πατάτες ογκρατέν βάζοντάς τες για περίπου 1 ώρα σε φούρνο προθερμασμένο στους 200°C.
ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!
Το διαβάσαμε στο vitam.gr