Ψωμί
Ψωμί γεμιστό με φέτα και σπανάκι
Εύκολη συνταγή για ψωμί γεμιστό με φέτα και σπανάκι, ιδανικό για κολατσιό στο σχολείο ή τη δουλειά.
Υλικά συνταγής:
Αλεύρι: 3 κούπες
Ζάχαρη: 1 κουταλάκι τσαγιού
Αλάτι: 1 κουταλάκι τσαγιού
Ξερή μαγιά: 1 φακελάκι
Χλιαρό γάλα: 3/4 κούπας
Χλιαρό νερό: 1/2 κούπα
Ελαιόλαδο: 1 κουταλιά σούπας και λίγο επιπλέον για το ταψί
Χοντροτριμμένη φέτα: 150 γρ.
Φρέσκο ή κατεψυγμένο σπανάκι: 50 γρ.
Προετοιμασία: 15 λεπτά και 1,5 ώρα αναμονή για το φούσκωμα | Μαγείρεμα: 35 λεπτά | Σύνολο: 60 λεπτά και 1,5 ώρα αναμονή για το φούσκωμα. Συνταγή για: 12 μερίδες
Οδηγίες:
1. Αν το σπανάκι είναι κατεψυγμένο, το βγάζετε από την κατάψυξη να ξεπαγώσει και το στύβετε καλά να φύγουν τα υγρά. Αν είναι φρέσκο, το χοντροκόβετε και το τρίβετε με λίγο αλάτι, να μαραθεί. Το ανακατεύετε με την φέτα και λίγο πιπέρι, χωρίζετε σε 13 μέρη και κρατάτε κατά μέρος.
2. Ανακατεύετε το αλεύρι με τη ζάχαρη, το αλάτι και την μαγιά. Προσθέτετε το λάδι, το γάλα και το νερό. Ανακατεύετε να αναμιχθούν και αδειάζετε σε ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια. Ζυμώνετε για 10 λεπτά.
3. Βάζετε σε λαδωμένο μπολ, σκεπάζετε με μεμβράνη και αφήνετε σε χλιαρό μέρο να διπλασιαστεί σε όγκο, περίπου 1 ώρα.
4. Πατάτε την ζύμη να ξεφουσκώσει, την χωρίζετε σε 12 μέρη. Πατάτε με το χέρι σας κάθε κομμάτι ζύμης για να το ανοίξετε σε δίσκο. Βάζετε στη μέση ένα τμήμα από το μείγμα φέτας - σπανακιού, κλείνετε ολόγυρα με την ζύμη και κάνετε μπάλα. Την βάζετε σε ελαφρά λαδωμένο ταψάκι 23 εκ. περίπου. Συνεχίζετε και με τα υπόλοιπα. Τη γέμιση που περίσσεψε την μοιράζετε στο ταψί, ανάμεσα στα ψωμάκια.
5. Σκεπάζετε και αφήνετε σε χλιαρό μέρος να φουσκώσει ελαφρά, 20 περίπου λεπτά. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
6. Ψήνετε τα ψωμάκια μέχρι να ροδίσουν, για 35 περίπου λεπτά. Βγάζετε από το ταψάκι σε σχάρα να κρυώσουν. Τρώγονται χλιαρά ή σε θερμοκρασία δωματίου.
Το διαβάσαμε στο radicio.com