Αυτό το γνωρίζατε;
Φτιάξτε δικά σας χρώματα ζαχαροπλαστικής
Στα γλυκά στα φαγητά, ακόμα και για πλαστελίνη ή δακτυλομπογιές, απαραίτητα τα χρώματα ζαχαροπλαστικής.
Πάντα βέβαια υπάρχει η επιλογή να τα αγοράσουμε, αλλά τι είναι καλύτερο και ποιο υγιεινό από αυτό που φτιάχνουμε με τα χεράκια μας.
Φτιάξτε λοιπόν εύκολα και απλά τα δικά σας φυσικά χρώματα ζαχαροπλαστικής.
Τι θα χρειαστείτε
Για το Κόκκινο
Πατζάρι
Για το Ροζ
Βατόμουρα (κόκκινα) ή φράουλες
Για το Κίτρινο
Κρόκος Κοζάνης ή Κουρκούμι (Ινδικό μπαχαρικό) ή κρόκος αυγού
Προσοχή στην ποσότητα γιατί είναι πολύ δυνατά. Καλύτερα να τα διαλύσετε σε λίγο νερό πριν τη χρήση για να τσεκάρετε το χρώμα. Στον κρόκο του αυγού κάνετε την ίδια διαδικασία με το φούρνο αφού πρώτα όμως βράσετε καλά το αυγό.
Για το Πορτοκαλί
Καρότο
Για το Πράσινο
Σπανάκι
Για το Καφέ
Κακάο ή αλεσμένοι κόκκοι καφέ
Για το Μωβ
Μύρτιλα ή μωβ λάχανο
Για το Μπλε
Φτιάχνεις μωβ το διαλύεις σε λίγο νερό και ρίχνεις μέσα λίγη μαγειρική σόδα και το βλέπεις να μεταμορφώνεται σε υπέροχο μπλε!
Η διαδικασία
Βήμα 1ο
Πλένουμε τα υλικά μας και αφαιρούμε τους σπόρους αν έχουν
Βήμα 2ο
Τα στεγνώνουμε, τα κόβουμε σε ψιλές φέτες
Βήμα 3ο
Τα ψήνουμε στο φούρνο στον αέρα, στους 150 βαθμούς, μέχρι να αποξηραθούν. Αν έχετε αφυγραντήρα φαγητών μπορεί να τον χρησιμοποιήσετε.
Βήμα 4ο
Τα αφήνουμε να κρυώσουν και μετά τα κάνουμε σκόνη στο γουδί ή το multi.