Αρχική » Στάδια κηπουρικής » Συνταγές για τα προϊόντα μας » Κέϊκ

Μηλόπιτα Napoleon

Μηλόπιτα Napoleon

Μηλόπιτα Napoleon! Napoleon έχει επικρατήσει να ονοµάζονται τα γλυκά και αλµυρά παρασκευάσµατα στα οποία τα υλικά µπαίνουν σε στρώσεις.

Υλικά

Ζύμη
240 γρ. βούτυρο αγελάδος(ή 180 γρ. βούτυρο και 60 γρ. μαργαρίνη)
160 γρ. ζάχαρη άχνη
2 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/2 κλωναράκι βανίλιας, σχισμένο κατά μήκος

Γέμιση
2 κόκκινα μήλα μεσαίου μεγέθους
1 ξινόμηλο μεσαίου μεγέθους
2 κουτ. γλυκού χυμός λεμονιού
125 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
1/2 κλωναράκι βανίλιας, σχισμένο κατά μήκος
ζάχαρη άχνη (για πασπάλισμα)
κανέλα σε σκόνη (για πασπάλισμα)

Μερίδες 10. Προετοιμασία 1 ώρα Αναμονή 1 ώρα Ψήσιμο 30΄

Διαδικασία

Ζύμη:

Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο (μαζί με τη μαργαρίνη, αν χρησιμοποιήσουμε) και την άχνη και τα χτυπάμε στη μεσαία ταχύτητα, με το φτερό. Μόλις το μείγμα αρχίσει να αφρατεύει, προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα έως ότου φουσκώσει και ασπρίσει. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και τα ρίχνουμε κι αυτά στον κάδο του μίξερ. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα, προσθέτουμε τα σποράκια βανίλιας (τα οποία βγάζουμε μέσα από το κλωναράκι, σέρνοντας τη λεπίδα ενός μαχαιριού στο εσωτερικό της) και συνεχίζουμε το χτύπημα έως ότου έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.

Σταματάμε το μίξερ και χωρίζουμε τη ζύμη στα 4. Πλάθουμε 4 μπάλες, τις τυλίγουμε με διαφανή μεμβράνη και τις αφήνουμε για τουλάχιστον 1 ώρα στο ψυγείο. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C. Ανάμεσα σε δύο λαδόκολλες, ανοίγουμε με τον πλάστη κάθε μπάλα ζύμης σε στρογγυλό φύλλο διαμέτρου περίπου 20 εκ. και πάχους περίπου 1/2 εκ. Μεταφέρουμε κάθε φύλλο σε ταψί, στρωμένο με λαδόκολλα, και το ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 30 λεπτά μέχρι να ροδίσει. Αν ο φούρνος μας είναι αρκετά μεγάλος, μπορούμε να ψήνουμε ταυτόχρονα περισσότερα από ένα φύλλα, σε διαφορετικά ταψιά και ράφια. Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Γέμιση:

Καθαρίζουμε όλα τα μήλα, τα τρίβουμε σε χοντρό τρίφτη, τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα και τα ραντίζουμε με το χυμό λεμονιού. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, ανακατεύουμε και τα αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά (δεν χρειάζεται να προσθέσουμε νερό) έως ότου εξατμιστούν τα υγρά που θα βγάλουν τα μήλα. Προσθέτουμε τα σποράκια βανίλιας που έχουμε βγάλει από το κλωναράκι, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Συναρμολόγηση: Μοιράζουμε τη γέμιση πάνω στα τρία ψημένα φύλλα και την απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια με μια σπάτουλα. Τοποθετούμε το ένα φύλλο πάνω στο άλλο, πάνω σε μια πιατέλα, και τα σκεπάζουμε με το τέταρτο φύλλο (αυτό που δεν έχουμε αλείψει με γέμιση). Πασπαλίζουμε με άχνη και κανέλα και σερβίρουμε κόβοντας σε κομμάτια.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

 

Πηγή:glykesistories.gr
 









Δημοφιλέστερα Άρθρα



Αυτό το γνωρίζατε;

  1. Ένας φονικός μύκητας χαρίζει σεξαπίλ στα θύματά του

    Ένας μύκητας που ενοχοποιείται για την παρακμή των αμφιβίων σε όλο τον κόσμο δείχνει να εξαπλώνεται κάνοντας πιο...

  2. Εσωτερική διακόσμηση με φυτά για τα Χριστούγεννα και το Νέο Έτος

    Τα φυσικά φυτά και άνθη μπορεί να κάνουν πολύ όμορφη διακόσμηση για το σπίτι και εκτιμώνται πολύ σε...

  3. Αυξάνεται ο πληθυσμός των αρκούδων στην Ελλάδα

    Αύξηση παρουσιάζεται στον πληθυσμό των αρκούδων στη χώρα μας, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της πρώτης συστηματικής τριετούς έρευνας...

  4. Από την Greenpeace: Οικονομία δισ. ευρώ αν αναβαθμιστεί ενεργειακά η Ελλάδα

    Η ενεργειακή αναβάθμιση ενός εκατομμυρίου κτιρίων είναι εφικτή και συμφέρουσα για την Ελλάδα, υποστηρίζει η Greenpeace, που παρουσίασε...

Ανθεκτικότητα φυτών

Φυτά που αντέχουν στην ξηρασία

Φυτά που αντέχουν στην ξηρασία

Καλό είναι όταν θέλουμε να φυτέψουμε κάποια φυτά, να γνωρίζουμε εάν αυτά αντέχουν στην ξηρασία. Οι περισσότερες περιοχές της χώρας μας αντιμετωπίζουν...

διαβάστε αναλυτικά »

Η κηπουρική ανά περιοχές

Τα λουλούδια του Πάσχα και τα έθιμα

Τα λουλούδια του Πάσχα και τα έθιμα

Τα λουλούδια του Πάσχα στην Ελληνική Ορθόδοξη Χριστιανική παράδοση. Έχουμε αναφερθεί πολλές φορές για τον συμβολικό ρόλο που έπαιξαν και παίζουν τα...

διαβάστε αναλυτικά »

Αυτό το γνωρίζατε;

Καθάρος αέρας στο σπίτι μας

Καθάρος αέρας στο σπίτι μας

Μέσα από πολυετείς μελέτες Ρώσων και Αμερικανών διαστημικών επιστημόνων, ο άνθρωπος εκπέμεπει στην ατμόσφαιρα έως και 150 πτητικές ουσίες όπως Άνθρακας, Υδρογόνο,...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Μαργαρίτες για όμορφους κήπους

Μαργαρίτες για όμορφους κήπους

H Mαργαρίτα (Argyranthemum frutescens) είναι ένα κλασικό φυτό που δεν πρόκειται να σας απογοητεύσει ποτέ με την ανθοφορία του! Παράγει πάρα πολλά...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Δάφνη η ευγενής: ιδιότητες

Δάφνη η ευγενής: ιδιότητες

Η Δάφνη: το αγαπημένο φυτών θέων και ανθρώπων! Εχει μια μοιρωδιά γλυκιά και ταυτόχρονα πιπεράτη, που σε κάνει να χάνεσαι μεσα στα...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Φασκομηλιά: καλλιέργεια και ιδιότητες ( Φασκόμηλο )

Φασκομηλιά: καλλιέργεια και ιδιότητες ( Φασκόμηλο )

Φασκόμηλο - Ελελίσφακος ο φαρμακευτικός - Salvia OfficinalisΠεριγραφή: Φυτό πολυετές με πολλά κλαδιά μέχρι 50 εκ. ύψος, ξυλώδη στη βάση τους και τρυφερά...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Σχίνος ( Σκίνος )

Σχίνος ( Σκίνος )

Σχίνος ή σκίνος (schinus),  καταπράσινος θάμνος όλο το χρόνο (αειθαλής). Είναι Μεσογειακό φυτό που το βρίσκεις σε όλη την Ελλάδα. Το συνηθισμένο...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Συνταγές ομορφιάς με υλικά από τη κουζίνα μας

Συνταγές ομορφιάς με υλικά από τη κουζίνα μας

Η ομορφιά δεν είναι πάντα δαπανηρή ιστορία! Για να παρασκευάσετε τις παρακάτω μάσκες που σας προτείνουμε, χρειάζεστε μόνο φρέσκα φρούτα, λαχανικά και...

διαβάστε αναλυτικά »
Facebook
Twitter
cron