Αρχική » Στάδια κηπουρικής » Συνταγές για τα προϊόντα μας » vegan και νηστίσιμα

Συνταγές για νηστίσιμα

Συνταγές για νηστίσιμα

Νηστεία δεν σημαίνει άνοστα και νερόβραστα. Mπορούμε να φάμε και μπιφτεκάκια, και φρικασέ και νεοϋορκέζικο junk food, αρκεί να έχουμε λίγη φαντασία και τα σωστά υλικά

ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΑΛΑΔΩΤΑ
ΥΛΙΚΑ: 4 πατάτες, 2  καρότα, 1 κολοκύθι,  2 ξερά κρεμμύδια, 2 κουτ. σουπ. ψιλοκομμένο δυόσμο, 2 κούπες τριμμένη φρυγανιά, ½ κουτ. γλ. κύμινο, αλάτι και πιπέρι σύμφωνα με τα γούστα μας.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Βράζουμε τις πατάτες, το κολοκύθι και τα καρότα σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν. Ύστερα τα λιώνουμε με το πιρούνι και τα ρίχνουμε στο μούλτι μαζί με τα μπαχαρικά και τη μισή τριμμένη φρυγανιά. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει και στη συνέχεια πλάθουμε κεφτεδάκια και τα περνάμε από την υπόλοιπη φρυγανιά. Αν δεν πλάθονται εύκολα και μας διαλύονται, προσθέτουμε λίγη ακόμα φρυγανιά στο μείγμα. Τα βάζουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και τα ψήνουμε στο γκριλ στους 200 βαθμούς για περίπου 25 λεπτά.

MAC & CHEESE Α ΛΑ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ
ΥΛΙΚΑ: 500 γρ. κοφτό μακαρονάκι, 1 ¼ κούπας νερό, 1 κούπα γάλα σόγιας ή καρύδας, ¾  της κούπας διατροφική μαγιά (τη βρίσκουμε σε καταστήματα με βιολογικά προϊόντα), 3 κουτ. σουπ. κορν φλάουερ,  2 κουτ. σουπ. ταχίνι, 1 κουτ. σουπ. χυμό λεμονιού, από ½  κουτ. γλ. μουστάρδα σε σκόνη, καπνιστή πάπρικα, κουρκουμά και σκόνη σκόρδου, αλάτι και μαύρο πιπέρι σύμφωνα με τα γούστα μας.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Βράζουμε τα ζυμαρικά, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Όσο περιμένουμε να βράσουν, χτυπάμε στο μούλτι όλα τα υπόλοιπα υλικά της συνταγής. Στραγγίζουμε τα μακαρόνια και κρατάμε μισή κούπα από το νερό τους. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το νερό μαζί με τα υλικά που χτυπήσαμε και αφήνουμε να βράσει η σάλτσα μέχρι να πήξει. Ανακατεύουμε συχνά διότι πήζει εύκολα και μπορεί να κολλήσει στον πάτο της κατσαρόλας. Μόλις πήξει, σβήνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε τα μακαρόνια, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.

ΠΑΤΑΤΟΥΛΕΣ ΑΡΩΜΑΤΙΚΕΣ
ΥΛΙΚΑ: 1 κιλό πατάτες, 2 σκελίδες σκόρδο με τη φλούδα τους, 2 κουτ. γλ. δενδρολίβανο, 1 κουτ. γλ. φασκόμηλο, 1 κουτ. γλ. ρίγανη, αλάτι και πιπέρι, 500 ml ηλιέλαιο.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες για φούρνο. Τις βράζουμε για 10-15 λεπτά. Βάζουμε σε πυρέξ το λάδι και το αφήνουμε στο φούρνο να ζεσταθεί. Στη συνέχεια προσθέτουμε τις πατάτες και τα μυρωδικά. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς, για περίπου μία ώρα, μέχρι να γίνουν τραγανιστές απέξω και μαλακές από μέσα. Βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και σερβίρουμε.

ΦΡΙΚΑΣΕ ΜΑΝΙΤΑΡΕΝΙΟ
ΥΛΙΚΑ: 3 μαρούλια, 1 ματσάκι άνηθο, 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια, 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, 2 λεμόνια, 800 γρ. μανιτάρια πλευρώτους, 2 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Ψιλοκόβουμε όλα μας τα υλικά εκτός από τα μανιτάρια που τα κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια. Βάζουμε σε κατσαρόλα το λάδι να ζεσταθεί και ρίχνουμε το ξερό και τα φρέσκα κρεμμυδάκια να τσιγαριστούν. Μόλις πάρουν χρώμα, προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα αφήνουμε να βράσουν για 5 λεπτά. Όσο βράζουν, στύβουμε τα λεμόνια. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά μας στην κατσαρόλα και σιγοβράζουμε το φαγάκι μας για περίπου 15-20 λεπτά.

ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!

Πηγή: www.doctv.gr









Δημοφιλέστερα Άρθρα



Αυτό το γνωρίζατε;

  1. Φαγώσιμες ελιές των αρχαίων Ελλήνων

    Παίρνουμε μεγάλες ελιές, απείραχτες και μαζεμένες με το χέρι, τις χαρακώνουμε γύρω-γύρω με καλάμι κοφτερό και τις βάζουμε...

  2. Θηλαστικό εξαφανίζεται λόγω της κλιματικής αλλαγής

    Ένα μικρό τρωκτικό που ζούσε αποκλειστικά σε ένα μικρό κοραλλιογενές νησί έξω από την Αυστραλία είναι το πρώτο...

  3. Ιδέες για να διακοσμήσετε το πασχαλινό τραπέζι

    Διακοσμήστε το πασχαλινό τραπέζι με πρωτότυπες ιδέες.Είναι έθιμο να διακοσμούμε το εορταστικό τραπέζι του Πάσχα. Αν λοιπόν, είστε...

  4. Μεγάλο Σάββατο: Έθιμα και άλλα

    Το Μεγάλο Σάββατο, οι πιστοί αρχίζουν να προετοιμάζονται για το χαρμόσυνο μήνυμα της Ανάστασης. Ήδη από το πρωί...

Ζώα και κήπος

Άνοιξη, αλλεργίες και κατοικίδια

Άνοιξη, αλλεργίες και κατοικίδια

Η Άνοιξη μπήκε για τα καλά και συνήθως σκεφτόμαστε εκδρομές, την ανάσα στην ντουλάπα μας ή την καινούρια διακόσμηση του σπιτιού μας....

διαβάστε αναλυτικά »

Αυτό το γνωρίζατε;

Το έθιμο του Μάρτη!

Το έθιμο του Μάρτη!

 Ένα βραχιολάκι από άσπρη και κόκκινη κλωστή είναι το έθιμο που συνοδεύει την πρώτη μέρα του Μάρτη.Πρόκειται για ένα παμπάλαιο έθιμο, το...

διαβάστε αναλυτικά »

Αυτό το γνωρίζατε;

Πως φτιάχνουμε χαρταετό

Πως φτιάχνουμε χαρταετό

Πλησιάζει η Καθαρά Δευτέρα και η έναρξη της Σαρακοστής θα δοθεί για άλλη μια φορά σε κάποιον λόφο για να «καθαρίσουμε» από...

διαβάστε αναλυτικά »

Αυτό το γνωρίζατε;

Τι πρέπει να προσέξουμε για το τραπέζι της Σαρακοστής

Τι πρέπει να προσέξουμε για το τραπέζι της Σαρακοστής

Στον ετήσιο προγραμματισμό του για τους ελέγχους στα τρόφιμα, ο ΕΦΕΤ προβλέπει την εντατικοποίηση των ελέγχων που διενεργούνται στην αγορά των τροφίμων...

διαβάστε αναλυτικά »

Αυτό το γνωρίζατε;

Τσικνοπέμπτη: έθιμα και διατροφή

Τσικνοπέμπτη: έθιμα και διατροφή

Από τα παλιά χρόνια οι διάφορες Καρναβαλίστικες εκδηλώσεις φτωχών  και πλουσίων, άρχιζαν από την Τσικνοπέμπτη, δηλαδή την Πέμπτη ημέρα της εβδομάδος πριν...

διαβάστε αναλυτικά »

Χρήσιμα και απαραίτητα

Καυσόξυλα: ποιά δέντρα είναι κατάλληλα

Καυσόξυλα: ποιά δέντρα είναι κατάλληλα

Το οξύτερο και σοβαρότερο πρόβλημα του ελληνικού Χειμώνα, όπως ακριβώς το αντιμετωπίζουμε τα τελευταία χρόνια όχι μόνο στα νοικοκυριά αλλά και στους...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά εσωτερικού χώρου

Φυτά στο σπίτι, για ομορφιά και ψυχική υγεία

Φυτά στο σπίτι, για ομορφιά και ψυχική υγεία

Κάνε τη ζωή σου πιο όμορφη, βάζοντας φυτά εσωτερικού χώρου στο σπίτι σου. Απλά και εύκολα. Θα το έχεις παρατηρήσει πως κάθε...

διαβάστε αναλυτικά »

Φυτά

Μύρισε… φυσική καθαριότητα !!!

Μύρισε… φυσική καθαριότητα !!!

Εύκολα και οικολογικά, διώξτε τις δυσάρεστες μυρωδιές από τον χώρο σας! Ας δούμε τί μπορούμε να κάνουμε.-Σε νερό που βράζει ρίχνω ένα...

διαβάστε αναλυτικά »
Facebook
Twitter
cron