Το λεμονοθύμαρο (Thymus citriodorus) ή αλλιώς «θυμάρι λεμονάτο» είναι ότι ακριβώς δηλώνει και το όνομά του: μία ποικιλία θυμαριού που μυρίζει σαν λεμόνι!
Πιο συγκεκριμένα, αποτελεί ποικιλία του Τ. serpyllum (άγριο θυμάρι). Έχει δίχρωμα φύλλα -γκριζοπράσινα & λευκά– τα οποία είναι μεγαλύτερα από το κοινό θυμάρι. Θεωρείται ως μια από τις πιο ανθεκτικές ποικιλίες και χαρακτηρίζεται από το ιδιαίτερα έντονο άρωμά του.
Θέλει το χρόνο του για να αναπτυχθεί, αλλά δεν αγαπά τόσο την ξηρασία: το λεμονοθύμαρο, όπως ο βασιλικός και ο δυόσμος, θέλουν αρκετό νερό. Η χρήση του είναι αρκετά διαδεδομένη στην κηποτεχνία, αλλά δε θα έπρεπε να παραγνωρίσετε και το ρόλο του ως μυστικό συστατικό για την κουζίνα σας!
Πηγή: design-district.gr