Πρέπει να ποτίζετε τα σέλινα σας σε τακτικά χρονικά διαστήματα καθώς οι απαιτήσεις τους σε νερό είναι μεγάλες, ειδικά κατά τους θερινούς μήνες. Επίσης, στην καλλιέργεια του σελίνου, η λίπανση του εδάφους είναι αναγκαία και πρέπει να γίνεται είτε με ενσωμάτωση κοπριάς είτε με ειδικά βιολογικά λιπάσματα αζώτου.
Κατά τη συγκομιδή, καλό είναι να συλλέγετε μόνο τους εξωτερικούς βλαστούς ώστε να συνεχίσουν να αναπτύσσονται οι εσωτερικοί και να δώσουν νέα συγκομιδή. Το σέλινο είναι αρωματικό φυτό γνωστό σε Ελληνες, Ρωμαίους και Κινέζους που το χρησιμοποιούσαν στην μαγειρική και την φαρμακευτική. Περιέχει σίδηρο, ασβέστιο, φώσφορο και βιταμίνες C, B1, και B2.
Οι αρχαίοι Έλληνες συνήθιζαν να προσφέρουν κρασί από σέλινο στους νικητές των αγώνων ως ένδειξη τιμής και ανδρείας. Επίσης το θεωρούσαν πένθιμο φυτό γιατί στις νεκρικές τελετές οι πενθούντες φορούσαν στεφάνι από σέλινο. Το έντονο άρωμα που έχει το σέλινο οφείλεται σε αιθέριο έλαιο που δίνει στο φυτό ορεκτικές, χωνευτικές και τονωτικές ιδιότητες.
Πηγή:http://www.geoponikiagora.gr