Ο συνδυασμός του καρότου και του τζίντζερ μπορεί να δημιουργήσει μία υπέροχη σούπα για το χειμώνα αλλά να αποτελέσει και μια εξίσου δροσιστική πρόταση για το καλοκαίρι. Μπορεί να καταναλωθεί ως μεσημεριανό γεύμα ή σαν σνακ το απόγευμα με λίγο τυρί. Είναι απλή και εύκολη στην παρασκευή της και αν φτιάξετε ικανοποιητική ποσότητα μπορείτε να την κρατήσετε στο ψυγείο και για την επομένη.
Yλικά (για 2 άτομα)
• 2 πατάτες
• 2 καρότα
• 2 μέτρια κομμάτια τζίντζερ
• 2 κλωνάρια σέλινο
• 1 κουταλιά ψιλοκομμένο δυόσμο
• 1 κουταλιά ψιλοκομμένο μάραθο
• 2 κουταλιές λεμόνι
• 2 κουταλιές τριμμένη παρμεζάνα
• Aλάτι, πιπέρι
Εκτελεση
Bάζετε τις πατάτες, τα καρότα, το σέλινο και το τζίντζερ να βράσουν για 20-25 λεπτά με τόσο νερό, όσο χρειάζεται για να τα σκεπάζει. Λίγο πριν την ολοκλήρωση του βρασίματος, προσθέτετε λίγο ελαιόλαδο, το λεμόνι και το αλάτι και ανακατεύετε. Σερβίρετε τη σούπα με ψιλοκομμένο μάραθο, δυόσμο, πιπέρι και τριμμένη παρμεζάνα.
Διαβάστε επίσης: Πιπερόριζα: παντού και για όλα!
Πηγή: vita.gr