Το λικέρ κίτρου είναι από τα πιό αρωματικά σπιτικά λικέρ που μπορούμε να φτιάξουμε.
Υλικά
-3 κίτρα
-1 κιλό ζάχαρη
-500 γρ. οινόπνευμα ποτοποιίας
-2 ξύλα κανέλας
Εκτέλεση
- Πλένουμε πολύ καλά τα κίτρα.
- Στο χοντρό μέρος του τρίφτη, τα ξύνουμε αλλά όχι πολύ βαθιά (να μη φτάσουμε στο άσπρο μέρος γιατί πικρίζει)
- Σε γυάλινο δοχείο βάζουμε το ξύσμα από το κίτρο και το οινόπνευμα
- Κλείνουμε το δοχείο, αλλά δεν το βιδώνουμε πολύ καλά για να αναπνέει λίγο. Το αφήνουμε 5 μέρες
- Μετά τις 5 μέρες, βάζουμε σε μία κατσαρόλα την ζάχαρη, τη κανέλα και 1 λίτρο νερό. Το αφήνουμε να βράσει μέχρι να γίνει σιρόπι (5 λεπτά αφού αρχίσει να κοχλάζει)
- Το αφήνουμε να κρυώσει. Αφαιρούμε την κανέλα
- Σουρώνουμε το οινόπνευμα για να φύγουν τα υπόλοιπα του ξύσματος.
- Ανακατεύουμε το οινόπνευμα με το σιρόπι. Φυλάμε το λικέρ σε γυάλινα μπουκάλια
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!
Διαβάστε επίσης: Σπιτικά λικέρ: με θεραπευτικές ιδιότητες και άρωμα