Επιδορπίων
Κίτρο: γλυκό του κουταλιού
Το κίτρο γίνεται πολύ νόστιμο και αρωματικό γλυκό του κουταλιού
Υλικά (Για 2-4 άτομα)
-1 1/2 κούπα νερό
-Χυμό από 2 λεμόνια
-1 κιλό κίτρο (φλούδες μόνο)
-1.250 γραμμάρια ζάχαρη
Εκτέλεση
-Ξύνουμε ελαφρά τα κίτρα τα ξεπλένουμε καλά και αφαιρούμε τις φλούδες τους με κοφτερό μυτερό μαχαίρι.
-Κόβουμε τις φλούδες σε μικρά κομμάτια και τις τοποθετούμε σε νερό που βράζει για 5 λεπτά. Στραγγίζουμε και επαναλαμβάνουμε το βράσιμο για δύο ακόμη φορές.
-Στραγγίζουμε και απλώνουμε τις φλούδες πάνω σε πετσέτα να στεγνώσουν για 2 έως 3 ώρες.
-Σε κατσαρόλα βάζουμε το νερό με τη ζάχαρη να βράσουν για 5-10 λεπτά. Προσθέτουμε τις φλούδες και συνεχίζουμε το βρασμό για 5 λεπτά.
-Αφήνουμε για 24 ώρες και ξανά βράζουμε μέχρι να δέσει το σιρόπι. Προσθέτουμε το χυμό του λεμονιού και μοιράζουμε το γλυκό μας σε αποστειρωμένα βάζα.
Διαβάστε επίσης: Μικρά μυστικά για να φτιάξετε τέλεια γλυκά του κουταλιού και μαρμελάδες
Πηγή: sintagoulis.gr