Επιδορπίων
Σορμπέ σταφύλι
Δροσερή και απολαυστική συνταγή για σορμπέ σταφύλι.
Υλικά (Για 5 άτομα)
• 500 γρ. σταφύλια χωρίς κουκούτσια
• 120 γρ. μαύρη ζάχαρη
• 3 κουταλιές της σούπας φυσικό χυμό λεμονιού
• 100 γρ. νερό
Θερμιδική αξία: 155 kcal ανά μερίδα150 γρ. (κατά μέσο όρο, ανάλογα με την ποικιλία του σταφυλιού)
Εκτέλεση
Χτυπάτε τα σταφύλια στο μίξερ. Βράζετε το νερό με τη ζάχαρη για 3 λεπτά, αφήνετε το σιρόπι να κρυώσει και το βάζετε στο ψυγείο για 1 ώρα. Έπειτα, προσθέτετε στα χτυπημένα σταφύλια το κρύο σιρόπι και το λεμόνι και ανακατεύετε. Μετά, συνεχίζετε με ή χωρίς παγωτομηχανή.
Η γνώμη του διαιτολόγου Το σταφύλι περιέχει πολλές αντιοξειδωτικές ουσίες, μεταξύ των οποίων η ρεσβερατρόλη, στην οποία αποδίδονται αντιγηραντικές ιδιότητες, αλλά και κάλιο, το οποίο βοηθά τον οργανισμό να απαλλαγεί από την κατακράτηση υγρών.
Πηγή: vita.gr