Επιδορπίων
Πάστα Φλώρα με γλυκό φράουλα
Μπορούμε όλες τις ώρες να απολαύσουμε την Πάστα Φλώρα που θα φτιάξουμε με την εξής εύκολη συνταγή:
Υλικά :
-130 γρ. βούτυρο
-240 γρ. ζάχαρη
-3 αυγά
-1 κουταλιά σόδα
-500 γρ. αλεύρι
-βούτυρο και τριμμένη φρυγανιά για τα ταψάκια
-6 κουταλιές μαρμελάδα φράουλα
Εκτέλεση:
1. Χτυπάμε το βούτυρο μέχρι να ασπρίσει. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, τα αυγά, τη σόδα και το αλεύρι και ζυμώνουμε καλά.
2. Βουτυρώνουμε και πασπαλίζουμε με φρυγανιά 2 ταψάκια διαμέτρου 26 εκατοστών. Απλώνουμε μια λεπτή στρώση ζύμη και κατόπιν μια στρώση μαρμελάδα.
3. Πλάθουμε βέργες πάχους 1 εκατοστού με την ζύμη που περισσεύει και τις στρώνουμε τις σταυρωτά πάνω από την μαρμελάδα.
4. Ψήνουμε στον φούρνο στους 180C για 45 περίπου λεπτά.
Δείτε πώς πολύ γρήγορα στο σπίτι μας, μπορούμε να φτιάξουμε Φράουλα, νόστιμο γλυκό του κουταλιού